Skip to main content
Coșul meu Close Cart
Noutăți

Fructe deshidratate din România pentru o sănătate exemplară

By 19/02/2023octombrie 11th, 2023No Comments
Fructe deshidratate

Poți consuma și fructe deshidratate când ai nevoie de un boost de energie. Acestea pot fi o soluție dacă vrei să ai o sănătate exemplară, dar ai un program încărcat.

Fructe deshidratate din România

Fructele deshidratate din România precum

  • merele,
  • perele,
  • piersicile,
  • afinele,
  • prunele

sunt o opțiune de gustare hrănitoare și convenabilă. Pentru cine? Pentru cei care caută o alternativă sănătoasă la gustările dulci sau procesate.

În articolul de azi vrem să îți sugerăm să le consumi și pentru a te convinge ne-am gândit să-ți facem o listă cu beneficii. Ca să-ți facem viața și mai ușoară, avem și câteva rețete pe care le poți încerca.

Hai să începem cu cele 5 motive pentru care ar fi bine să dai începi să consumi fructe deshidratate.

1. Comoditate cu fructe deshidratate

Sunt ușoare, ușor de transportat și depozitat, o opțiune excelentă de gustare pentru persoanele aflate mereu în mișcare. Nu necesită refrigerare și au o durată de valabilitate mai mare decât fructele proaspete. Acest aspect le face o opțiune excelentă pentru

  • călătorii,
  • excursii cu cortul,
  • gustări rapide la birou sau la școală.

2. Densitatea nutrienților

Fructele deshidratate își pierd o parte din conținutul de apă în timpul procesului de deshidratare. Dar păstrează un nivel ridicat de nutrienți cum ar fi vitamine, minerale și fibre. Dacă vei consuma fructe deshidratate românești, poți obține în continuare vitaminele și mineralele esențiale de care organismul tău are nevoie.

Dar hai să privim mai atent la fiecare fruct din pungă și să vedem exact ce beneficii aduc organismului.

Merele sunt o sursă excelentă de vitamine A și C, precum și de potasiu. Știi cum se spune ”An apple a day keeps the doctor away”?

Datorită conținutului de fier, merele ajută la menținerea sănătății sângelui. O sursă excelentă de fibre alimentare contribuie la menținerea sănătății intestinului și la prevenirea constipației.

Precum merele, și perele, sunt o sursă de vitamina A și C și de potasiu. În plus, acestea conțin magneziu, care facilitează îmbunătățirea somnului reducerea stresului de zi cu zi. Gustul ușor dulceag acrișor se pliază perfect pe papilele gustative.

Piersicile sunt o sursă de vitamine A și C, precum și de fier. Acestea conțin, de asemenea, antocianine. Adică antioxidanți puternici, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunei oxidative. Și sunt foarte gustoase.

Prunele sunt o sursă de fibre alimentare, precum și de potasiu și vitamina K. Conțin și polifenoli, care pot ajuta la prevenirea bolilor de inimă și la îmbunătățirea sănătății intestinului.

Manganul, vitamina C și K își află originea în afine. De asemenea, acestea conțin antocianine, care sunt antioxidanți puternici si pot preveni apariția cancerului.

3. Puține calorii

Aceste fructe deshidratate au un conținut scăzut de calorii și grăsimi. Asta le face o gustare ideală pentru persoanele care încearcă să slăbească sau să mențină o dietă sănătoasă. Ele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de zahăr natural. Adică oferă o alternativă sănătoasă la gustările cu zahăr, cum ar fi bomboanele sau snack-urile procesate.

4. Boost antioxidant cu fructe deshidratate

Fructele deshidratate sunt bogate în antioxidanți, care pot ajuta la

  • protejarea împotriva deteriorării celulelor,
  • reducerea riscului anumitor boli,
  • îmbunătățirea funcției creierului,
  • întărirea sistemului imunitar,
  • protejarea împotriva bolilor de inimă.

5. Fibre

Fructele, chiar deshidratate, sunt o sursă excelentă de fibre, care pot ajuta la:

  • reglarea digestiei,
  • îmbunătățirea sănătății intestinale generale.

În plus, fibrele din fructele deshidratate te pot ajuta cu senzația de sațietate. Se reduce astfel nevoia de a da iama prin mâncarea nesănătoasă.

Am enumerat toate beneficiile pentru care punga cu fructe deshidratate românești n-ar trebui să lipsească de la tine din geantă, ghiozdan sau buzunar.

Hai să-ți dăm și câteva idei prin care le poți încorpora în mesele de peste zi.

Fructe deshidratate din România de dimineața până seara.

Dimineața cu fructe deshidratate

Poate nu te-ai gândit până acum la asta sau poate că ai făcut-o deja fără să-ți dai seama. Fructele deshidratate pot fi ușor adăugate în smoothie pentru un plus de dulce, dar și o textură ușor crunchy.

Dacă îți place să mănânci iaurt dimineața atunci, încearcă un toping de fructe deshidratate. Nu doar că va da un boost de energie zilei tale, dar și papilele tale gustative îți vor mulțumi.

Pentru cei care preferă ovăzul la prima oră, un sprinkle de fructe deshidratate este tot ce lipsește pentru a completa micul dejun.

La prânz

Desigur că ne gândim la salate. Și la sănătatea ta. Și atunci de ce nu ai adăuga fructe deshidratate și în bolul tău pentru un plus de nutrienți?

Pilaful este o textură moale și pufoasă. Dar dacă i-am schimba puțin textura și am adăuga niște fructe deshidratate? Încearcă și spune-ne cum ți-a ieșit. Nouă ne place.

Între mese

Snack it because you will like it! Ai un snack pack perfect de la Sunday Bites.

A venit și partea noastră preferată din acest articol. Rețetele. Pentru că am avut multe idei și nu am vrut să renunțăm la niciuna, iată cele 6 rețete.

1. Salată Bonn Wall cu fructe deshidratate

Amestecă fructele uscate precum mere deshidratate, prune, pere deshidratate și piersici într-un bol cu salată verde, nuci românești și brânză feta.

Prepară un dressing cu 1 lingură ulei de măsline, 1 lingură oțet balsamic și 1 linguriță de miere. Opțional poți adăuga și muștar cu boabe la dressing sau un sos pișcăcios.

2. Smoothie Verde grecesc

Mixează în blender fructele deshidratate cu iaurt grecesc, spanac, suc de lămâie și gheață pentru a obține un smoothie delicios și sănătos.

3. Muffins Crunch cu fructe deshidratate

Nu știm cum preferi să faci aluatul la muffins, dar îți dăm tips and tricks: adaugă fructe deshidratate în compoziție și vei avea o surpriză foarte plăcută.

4. Terci HAP

Pregătește terciul de ovăz, pisează o banană, amestecă. Adaugă fructele deshidratate și untul de arahide Sunday bites. Și ca să fie mai dulce viața pune și puțin sirop de arțar sau miere.

5. Platou Franțu cu fructe deshidratate

Potrivit pentru o adunare sau o petrecere este un platou cu diverse brânzeturi, nuci și fructe deshidratate servite alături de un pahar de șampanie.

6. Parfait occidental

Un pahar poate fi pe jumătate gol sau pe jumătate plin. Sau poate fi Parfait. Așa că pune layer peste layer de iaurt, granola și fructe deshidratate.

Cât? Până ți se pare că ajunge. Un desert simplu și rapid, nu-i așa?

De unde ai privi și orice ai face, fructele românești deshidratate sunt soluția. Așteptăm să ne scrii și să ne spui ce rețete ai încercat.

Iar dacă ai alte idei și îmbunătățiri suntem bucuroși să le auzim și să le share-uim mai departe.

Ne găsești pe Instagram sau pe email la hello@sundaybites.ro 🙂