Skip to main content
Coșul meu Close Cart

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Salutare! Probabil ai câteva curiozități legate de cremele produse de noi, așa că poți citi mai jos o selecție de răspunsuri la întrebări frecvente pe care le primim. Desigur, dacă nu găsești aici răspunsul la întrebarea ta, ne poți scrie oricând la: hello@sundaybites.ro sau ne poți contacta prin pagina de contact.

Unde sunt produse unturile Sunday bites?

Unturile sunt produse chiar de noi, în România, la fabrica Sunday bites din Brașov.

Ne ocupăm de întreg procesul de producție: de la spălat, igienizat și etichetat borcane – până la prepararea untului propriu-zis. Toate acestea se întâmplă la fabrica Sunday bites din Brașov.

Producem unt de arahide, nuci și semințe în loturi mici și dese, asta fiindcă ținem mult ca borcanele cu unt care ajung la voi să fie cât se poate de proaspete.

Ce conține untul de arahide?

Unturile noastre conțin doar ingrediente curate ce variază de la un mix la altul, cum ar fi: alune de pădure, arahide, miere, caju, migdale, cacao și nimic mai mult. Nu conțin nici urmă de sare, zahăr, conservanți, coloranți, uleiuri, stabilizatori sau grăsimi hidrogenate.

Toate mixurile sunt gluten free și vegane, fiind bune chiar și pentru cei mici. Am adăugat această informație și pe eticheta borcanelor.

De ce se ridică uleiul la suprafață ?

Am primit întrebări frecvente despre uleiul care se formează în borcan. Dacă observați că uleiul plutește sau că este urmat de bucățelele de alune și mai apoi de untul propriu-zis (aici vorbim despre untul de arahide crocant) nu e deloc motiv de îngrijorare. Ba din contră, ar trebui să vă bucurați: produsele sunt curate, 100% naturale.

Când este foarte proaspăt, uleiul rezultat din măcinarea nucilor este foarte bine amestecat în compoziția untului. În timp, datorită densității mici și a faptului că nu folosim stabilizatori, uleiul se separă. Acesta e un indicator clar că untul este natural, doar din arahide / nuci / semințe și atât.

Dacă amestecați untul înainte de consum (ceea ce vă și recomandăm), veți vedea că își recapătă forma. Now it’s all good & ready to eat.

Fin sau crocant? Care este diferența?

Untul de arahide fin este măcinat și omogenizat foarte bine, cremos și ușor de întins pe paine. Ideal pentru cei mici. Untul de arahide crocant conține mici bucățele crocante de arahide, care fac cranț-cranț. Ideal pentru cookies vegani. 🙂

La ce temperatura trebuie păstrate unturile Sunday bites?

Temperatura de păstrare, înainte de deschidere, este de 10-20 grade, la umbră, departe de orice sursă de căldură. După deschidere, recomandarea noastră este să fie păstrate la frigider.

Trebuie ținute la frigider unturile?

După deschidere, noi recomandăm să fie păstrate la frigider, pentru a evita separarea uleiului.

Unturile Sunday bites conțin sare, zahăr sau ulei?

Întrebări frecvente se referă la conținutul de sare, zahăr sau ulei. Unturile noastre nu conțin nici sare, nici zahăr, nici ulei. Doar arahide, caju,migdale, alune coapte și alte ingrediente naturale ca miere sau curmale. Uleiul care se ridică la suprafață este cel rezultat din procesul de măcinare a oleaginoaselor, nu este adăugat de noi.

Cum pot returna un borcan gol?

În zilele și orasele în care facem livrare personală (anunțăm asta pe pagina noastră de Facebook), primim înapoi borcanele goale, pe care mai apoi le sterilizăm și refolosim.

Arahidele/nucile/semințele sunt crude sau prăjite?

Ingredientele de bază din unturile noastre nu sunt nici crude nici prăjite, ci coapte. Noi le primim crude de la furnizor și apoi le coacem, pentru a le putea măcina și pentru a obține textura cremoasă de unt.

Care sunt beneficiile untului de arahide?

Beneficiile untului de arahide vin din faptul ca este o sursă extrem de eficientă de antioxidanți, minerale și vitamine. Conține o cantitate foarte ridicată de vitamina E cu rol puternic antioxidant, Magneziu care ajută la întărirea oaselor, Potasiu care e folosit de mușchi ca sursă de energie, Vitamina B6 care întărește imunitatea. Toate aceste ingrediente combinate pot reduce riscul de afecțiuni cardiace, diabet și alte boli cronice grave. Totodată, untul de arahide crește masa musculară și îți dă energie pentru întreaga zi, fiind bogat în proteine. Alte beneficii pentru unt de arahide, dar și rețete, găsiți aici.

Cum igienizăm borcanele?

După ce le alegem pe cele de care avem nevoie (pentru că avem borcane de 270g și de 360g) le sterilizăm de 2 ori: o dată prin procesul de spălare timp de 60 de minute la mașina de spălat vase și o dată înainte de dozare, prin trecerea pe sub lampa UV care omoară toate microorganismele din cameră. Deși sună puțin haios, trebuie să vă spunem: pentru acest proces folosim o lampă foarte puternică, folosită de obicei de cabinetele stomatologice – asta pentru că are puterea de a curăța un spațiu de 60mp. Ghiciți ce…noi o folosim pe o suprafață de 1mp. Deci suntem siguri până peste cap că borcanele sunt 100% sterilizate, curate și în siguranță.

Ce termen de valabilitate au unturile?

Întrebări frecvente se referă la termenul de valabilitate. Unturile noastre nu conțin stabilizatori sau conservanți, sunt 100% naturale, așadar termenul de valabilitate este mai scurt decât al celorlalte unturi pe care le puteți găsi în supermarket. Astfel, termenul de valabilitate al unui borcan este cuprins între 4 și 6 luni.

Borcanele sunt reciclabile?

Unul din principiile pe care am construit Sunday bites este grija față de mediu. Alegem ingrediente naturale, curate și ambalaje cât mai prietenoase cu natura. Astfel, am decis să folosim borcane din sticlă reciclabilă, pe care le primim înapoi atunci când facem livrări personale.

In câte zile ajunge comanda prin curier?

Pentru că ne dorim ca toate borcanele să ajungă intacte, nu trimitem pe curier vinerea, pentru a nu sta peste weekend în depozit, la temperatură necontrolată și pentru a limita riscul de a se sparge conținutul coletului. Așadar, toate comenzile primite joia vor fi expediate luni.