unt de arahide si banane la mic dejun

Trebuie să te gândești la mic dejun ca la prima și cea mai importantă masă a zilei. Este mai important mai ales dacă vrei să fii sau ești deja un campion.

Mic dejun de CAMPION

După 30 de minute de când mintea și corpul tău s-au trezit, metabolismul are nevoie de un boost pentru a te ajuta să îți atingi potențialul maxim. Proteinele sunt sursa acestei bombe de energie. Ele ajută sistemul muscular și cerebral să te aducă la varianta ta cea mai bună începând de la mic dejun.

Pentru a atinge performanța, micul dejun CAMPION este o alegere sănătoasă, sățioasă și simplă. Asta indiferent dacă ești sportiv sau ai o muncă de birou.

Următoarea rețetă pe care ți-o propunem este gândită pentru o persoană adultă. În funcție de nevoile tale calorice poți adapta gramajul. Această rețetă este și favorita copiilor. A celor fără alergie la alune și/sau nuci, bineînțeles.

Iată ingredientele:

 • 3-5 linguri de ovăz,
 • 100 ml lapte de migdale,
 • 1 banană,
 • 1 – 2 linguri de unt de arahide Sunday Bites,
 • 2 – 4 pătrățele de ciocolată min 60% cacao / pudră de cacao,
 • 1 linguriță semințe de chia,
 • 50 – 100 g afine (congelate sau proaspete),
 • 150 g iaurt (vegan sau normal).

După cum ai putut observa din ingrediente, ovăzul este baza acestui mic dejun. Combinat cu laptele de migdale va rezulta un terci pe măsura poftei tale.

Mic dejun cu ovăz și alte ingrediente

Ovăzul este o cereală integrală care, în mod ideal, nu conține gluten. Verifică pe spatele produsului pe care îl achiziționezi (mai ales dacă ai intoleranță) dacă există sau nu gluten în componență. Deseori culturile de ovăz sunt amestecate cu celelalte cereale (grâu, secară, orz) care conțin gluten, prin urmare acordă atenție acestui detaliu.

Un mic dejun bazat pe ovăz este bogat în fibre, care oferă sațietate îndelungată și ajută la scăderea colesterolului din sânge. Totodată facilitează digestia și ajută la detoxifierea organismului. Un alt atu important al ovăzului este creșterea imunității.

terci de ovăz

Ce-i drept ovăzul simplu nu are un gust care să te impresioneze. Am adăugat restul de ingrediente pe care un mic dejun CAMPION le conține îți vor surprinde plăcut papilele gustative. Vei constata că ovăzul își merită locul pe podium.

Dacă nu știai, laptele de migdale contribuie la rezistența și structura sănătoasă a sistemului tău osos, dar și a părului, unghiilor și pielii.

Banana este îndulcitorul natural al acestei porții de sănătate. Combinată cu ciocolata, trebuie să recunoști că este un combo de CAMPION care îți va accelera activitatea cognitivă.

Nici inima ta nu trebuie ignorată, de aceea, semințele de chia au fost adăugate datorită conținutului esențial de acizi grași Omega 3. Dar știi care este de fapt secretul acestui mic dejun CAMPION?

mic dejun Campion

Unt de arahide, secretul micului dejun CAMPION

Secretul campionilor este untul de arahide, sursa importantă de proteine din acest mic dejun. Practic fără unt de arahide această rețetă își pierde scopul pentru care a fost creată. Proteinele din untul de arahide dau startul metabolismului.

Ce te energizează și te ajută să-ți depășești limitele? Proteinele din untul de arahide.

unt de arahide la mic dejun

Nici afinele nu sunt mai prejos la capitolul sănătate curată. Chiar dacă sunt mici, rotunde și acrișoare sunt antioxidante și previn apariția multor afecțiuni moderne cum ar fi:

 • cancer,
 • boala Alzheimer,
 • Parkinson.

terci de ovăz și fructe

Am făcut un sumar al proprietăților ingredientelor pentru a te convinge de beneficiile acestui terci de ovăz cu unt de arahide. Acum hai să ne punem pe treabă.

Rețetă pentru mic dejun CAMPION

Poți începe această rețetă în 2 moduri:

1. Terci (porridge) peste noapte la rece

Seneca spunea că întotdeauna trebuie să lăsăm timpul să treacă pentru că doar așa putem descoperi adevărul.
Și adevărul este că, peste noapte, ovăzul scăldat în laptele de migdale va căpăta o consistență moale și fină. Dezavantajul acestei metode este că va trebui totuși să topești cumva bucățelele de ciocolată (la bain-marie). Dar poți opta să comanzi Terci Cacaos controlat care conține boabe de cacao, pudră de cacao și curmale.

2. Terci (porridge) pregătit la foc mic în ibric.

Varianta rapidă este să încălzești ovăzul în laptele de migdale până capătă consistență omogenă asemenea unui piure. Aici însă va trebuie să acționezi cu o lingură de lemn, amestecând continuu pentru a evita arderea și lipirea terciului de marginile ibricului. Operațiunea durează între 3 și 5 minute așa că nu e tocmai o probă de cursă lungă.

Pune într-un bol cele 2/4 pătrățele de ciocolată și adaugă peste ele terciul cald. Temperatura ridicată va topi ciocolata care se va îngloba perfect.

Acum că ai ciocolata în terci este timpul să te ocupi de banană. E evident că trebuie să o cureți de coajă. Miezul bananei trebuie zdrobit cu o furculiță, iar conținutul adăugat la terciul cu ciocolată / pudra de cacao.
Scoate din dulap sau din sertar sau de pe unde ai ascuns untul de arahide Sunday Bites și adaugă fără modestie 1-2 linguri pline. Dacă rămâne unt de arahide lipit de lingură nu-l băga sub jetul de apă ci curăță-l meticulos cu ajutorul celui mai puternic mușchi din corpul tău: limba.

Nu uita de semințele de chia!

Amestecă toate ingredientele bine-bine, până obții o pastă omogenă.
Fă loc în bol iaurtului și adaugă afinele antiinflamatoare peste amestec.
Și gata! Micul dejun CAMPION e pregătit.

Poftă bună!

unt de arahide si banane la mic dejun

DISCLAIMER:

Dacă vreunul din ingredientele pe care le conține această rețetă nu sunt pe placul tău sau îți creează probleme de intoleranță sau de gust nu te teme să le înlocuiești.

De exemplu:

 • în loc de unt de arahide, poți folosi unt de migdale și curmale,
 • în loc de laptele de migdale poți încerca laptele de vacă sau de cocos,
 • o banană poate fi înlocuită cu un mango bine copt,
 • semințele de cânepă sau de in pot înlocui ușor semințele de chia,
 • căpșunile, zmeura sau murele pot înlocui afinele,
 • opțional poți adăuga și scorțișoară.

banane si unt de arahide la mic dejun

Oricum vei alege să pregătești acest mic dejun, rămâi deschis la eventualele schimbări care pot apărea în utilizarea ingredientelor.

Dacă ar mai fi un argument cu care să te convingem că această rețetă este una de CAMPION, să știi că Serena Williams, jucătoarea de tenis adoră terciul.

După ce ai încercat această rețetă, spread the love și the recipe și altor campioni.

Spune-ne cum ți s-a părut această idee de mic dejun pe Facebook sau pe Instagram și trimite-ne și fotografii! Le vom savura și share-ui în story-urile noastre.

Write a comment:

0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎnapoi la shop